Учителят П. Дънов за външната и вътрешната чистота - 6 част

Чистене с гореща вода - с потене част 6

Забелязано е, че всяко неразположение на човека се дължи на запушване на порите на неговото физическо, сърдечно или астрално и умствено тяло.

Ако не искаш да се потиш, болен ще бъдеш. Ако искаш да бъдеш здрав, ще се потиш.

Причината за болестите се крие в запушените пори. В която област  на организма става подпушване, там се явява болестта. Организмът не търпи никакви нечистотии, никакви чужди вещества в себе си. Съберат ли се някъде такива нечистотии, организмът заболява. Всяко заболяване има предвид освобождаване на организма от чужди вещества. Ако става подпушване на някои каналчета на гръбначния мозък, човек губи своята жизненост. Гръбначният мозък има свойството да поглъща праната или жизнената енергия от въздуха и да я предава на целия организъм.

Всяко подпушване нарушава правилния ход на кръвообращението. Щом кръвообращението не е правилно, организмът се излага на различни заболявания.

Всички пори на тялото трябва да бъдат отворени. Човек има седем милиона пори в своето тяло, т.е. седем милиона прозорци, които трябва да бъдат отворени. Следователно, първото лекуване, при която и да е болест, се свежда до отпушване на порите, за което е нужно изпотяване на тялото.

Водата чисти тялото ви, отваря всички седем милиона пори, през които дишате.

Когато се пие гореща вода,  тя излиза през порите навън, отваря ги и с това възстановява здравословното състояние на организма.

Астралното и умственото тяло също имат много пори, които трябва да бъдат отворени.

Недоволството е духовна нечистота, която запушва порите на човешкото тяло. Очистете се от духовната кал, за да може свободно да дишате чрез сърцето, ума и чрез душата си. Започне ли човек да диша така, недоволството му се превръща в доволство.

От 25 април ви давам следната задача за десет седмици. По два пъти на седмицата да предизвиквате изпотяване с гореща вода. Добре е да направите изпотяване сутрин или вечер, преди залез слънце или преди лягане към 10 часа.

Човек ще предизвика изпотяване, чрез пиене на гореща вода, в която може да изстиска няколко капки лимон.

Ще изпивате по 4-5 чаши гореща вода.

Като се изпотите добре, ще изтриете тялото си с влажна кърпа и ще се преоблечете. След това нека изпиете още половин или една чаша гореща вода.

Ако сте изтънели трябва да се радвате, че имате резултат.

Следва продължение...


Част 7 можеш да прочетеш - ТУК



От книгата „Хранене, дишане и сексуална култура - из школата на Беинса Дуно“ 

Материалът подготви Мариана Хитова    



Няма коментари:

Events