10 мисли за здравето на Петър Дънов



    1. Здравето на човека зависи от следните четири неща: от силата на неговия дух, от добротата на неговата душа, от светлината на неговия ум и от мекотата на неговото сърце. За да придобие човек тия качества, трябва да има знание. Всеки има дух, душа, сърце и ум, но не всеки е могъл да ги развие - да развие такива качества у себе си, които да го направят здрав.  
    2. Който иска да има цветущо здраве, непременно трябва да е свързан с Бога, за да има един непрекъснат приток в себе си от Божествена енергия.
    3. На първо място здравето зависи от мисълта на човека. Като знае законите на мисълта и правилно ги прилага, човек е здрав.
    4. Който иска да бъде здрав, трябва да увеличи количеството на любовта и енергията в себе си. Възприемайте повече енергия от Слънцето, ако искате да сте жизнерадостни. Радвайте се на изгряващото Слънце, ако искате да продължите живота си.
    5. Мнозина питат защо трябва да бъде човек добър. Много просто. Човек трябва да бъде добър, за да бъде здрав. Доброто, добродетелта е първото условие за здравето на човек.
    6. За да поддържа хармонията на своя организъм, човек трябва да храни мозъка си със светли мисли, сърцето си с чисти чувства, дробовете си с чист въздух и стомаха си с чиста храна.
    7. Хората мислят, че каквато и храна да употребяват, каквото и да мислят и чувстват, могат да бъдат здрави. Това е невъзможно. Здравето е свързано с чисти мисли и чувства, с чиста и доброкачествена храна. 
    8. Здравият човек има чист, ясен, отворен поглед, той трепти от живот, от енергия в себе си, изпитва приятност от мъчнотиите в живота.
    9. Човек може да бъде физически здрав, да има разположение да хапне и пийне добре, но духовно може да не е здрав, да няма разположение да направи някакво добро. Като прави добро, човек се храни духовно. Ако няма разположение да прави добро, това показва, че е духовно болен. Да бъде човек духовно здрав, това подразбира здрави и устойчиви чувства.  
   10. Истински здравият човек е здрав във физическо, в умствено и в сърдечно отношение.

         От "Нова книга за здравето" - Петър Дънов


Enter your email address:


Delivered by FeedBurner

Няма коментари:

Events