11 препоръки на Петър Дънов как да си помогнем с мисъл


  1. Мислите и чувствата определят състоянието ни в света: какви приятели ще имаш, какво положение ще имаш, здравето ти - всичко зависи от мисълта.
  2. Всички вие искате да бъдете умни, здрави, добри, чисти - качества, които можете да имате, ако знаете да произнасяте думата "Любов" както трябва. Тази дума има огромно, мощно значение, има сила и пред Бога, и пред ангелите, и пред хората, стига да знаете как да я произнесете. Магическа дума, която и мъртви оживява. На тази дума всичко се подчинява. Дума, която струва милиони и билиарди.
  3. Трябва да правите опити. Ако десет души се съберат и концентрират ума си върху един болен, те могат да го излекуват, като с мисълта и молитвата си привлекат положителни и оздравителни сили.
  4. Една светла и възвишена мисъл, често повтаряна чистосърдечно и безкористно, предава нещо на човека. Природата възнаграждава за всяка добра дума, за всяка добра мисъл, отправена към някого. Така може човек да си помага и при различни заболявания. Здравият често мисли за болестта и я привлича. Правете точно обратното - мислете за здравето, за да го привличате и усилвате. Разумното, доброто, великото в човека е в състояние да се бори с микробите, които причиняват болестите.
  5. Със своята мисъл вие можете да помогнете на хиляди хора.
  6. За да бъде здрав, човек трябва мислено да се свързва с добри, силни, здрави хора, които нямат никакви слабости и недъзи, да приеме част от тяхната енергия.
  7. Щом искаш да станеш рано, хвани палеца на лявата ръка с палеца и показалеца на дясната си ръка и кажи: "Искам да стана утре в 4 часа сутринта". Направи същото и с дясната ръка и кажи същите думи. По този начин ти се свързваш със силите на разумния свят и ги викаш за свидетели.
  8. Лошите хора са онези, които Бог изпраща да вземат нечистотиите и да ги изхвърлят навън. Трябва да ги уважавате, защото те със своята кола носят вашите боклуци и ги изхвърлят. Казвате: вмирисал се е този човек. Длъжността му е такава. Винаги мислете за онези, които носят доброто в себе си. Благодарете и за лошите хора, които изнасят нечистотиите навън. За всичко да благодарите, което става около вас.
  9. Мощно нещо е словото. Мощна е и човешката мисъл. Достатъчно е човек да приложи съзнателно, с вяра мисълта си, за да опита силата й. За това е нужна воля. Чрез мисълта се лекуват хора от неизлечими, страшни болести. Повярва ли в силата на мисълта, човек може да прави чудеса с нея. Обаче за това се иска силна воля, без никакво колебание.
  10. Заболеете ли, не бързайте да викате лекар. Приложете един, втори, трети метод, концентрирайте мисълта си към болката  и няколко пъти кажете: "Ще оздравея". Някога може десет пъти само да кажете, че ще оздравеете и така да стане, а някога е необходимо хиляди пъти да си кажете, че ще оздравеете. Колкото и пъти да изговорите тези думи, не се обезсърчавайте. Постоянствайте и ще получите добри резултати. Така можете да лекувате и себе си, и приятелите си.
  11. Особена атмосфера ще се създаде около вас, ако знаете как да произнесете думите - живот, благост, любов, мъдрост, извор, Христос, Дух.

                    От "Нова книга за здравето" - Петър Дънов 


Enter your email address:


Delivered by FeedBurner

Няма коментари:

Events