14 препоръки на Петър Дънов за лечение със Слънце


   1. Да посрещнеш изгрева на Слънцето означава да се свържеш съзнателно с него, за да могат неговите сили да потекат през твоя организъм. Свърже ли се човек със Слънцето на физическия свят, едновременно с това той се свързва с още две слънца - Слънцето на духовния и на Божествения свят. Ако човек не посреща изгрева на физическото слънце, не може да бъде здрав. Този закон е познат не само на хората, но и на всички живи същества.
   2. Ако при изгряването на Слънцето съзнавате, че възприемате повече от Божията любов и от Божествения живот, тогава слънчевата светлина ще има за вас лечебно действие. Не мислите ли и не съзнавате ли това нещо така, изгревът на Слънцето ще представлява за вас чисто механически процес, който нищо няма да ви ползва.
   3. Само слънчевата енергия е в състояние да възстанови силата и здравето на човека.
   4. Няма болест, която да не се лекува от Слънцето.
   5. Умният човек, който вижда, че организмът му е лишен от известна енергия, я събира от Слънцето. Той знае, че Слънцето може да набави всякакъв недоимък от енергия в човешкия организъм.
   6. Ако вие имахте знания, бихте могли да възприемете от Слънцето толкова енергия, че да лекувате всяка болест... Трябва да се изучават енергиите, идващи от слънцето.
   7. Нашият организъм е образуван от милиарди клетки, които имат свойството да възприемат слънчевите лъчи, да ги трансформират и да  задържат от тях необходимата прана за обновяване и лекуване. Щом сте неразположени, излезте навън, изложете гърба си на слънце и от него ще получите това, което никаква философска мисъл не би могла да ви даде.
   8. Най-добрите месеци за обновление са от 22 март, през целия април и май до 22 юни. На последната дата всяко растене спира.
   9. Най-лековити са слънчевите лъчи сутрин от 8 до 9 часа. Към обяд лъчите са много силни и не действат добре върху човешкия организъм. Ранните слънчеви лъчи действат добре върху анемични хора.
  10. Колкото повече слънчева светлина приемете в себе си, толкова по-голяма мекота и магнетизъм ще се развие във вас.
   11. Когато човек тури ръцете си с длани срещу Слънцето, това може да стопли цялото му тяло, понеже топлината на нервите минава по цялото тяло.
 12. Каквото неразположение и да имате, като изложите гърба си на Слънце, неразположението ви ще изчезне. Ако сте хремави или простудени, изложете гърба си на юг, към слънчевите лъчи. Те лекуват всички болести.
   13. Когато заболее, човек трябва да се свърже с енергията на Слънцето и на Луната. Ако не може да се свърже направо с тях, нека се ползва от ония растения и минерали, които са свързани със Слънцето и Луната, и да ги трансформира правилно.
   14. Ако почернявате от Слънцето, значи сте акумулирали неговите енергии. Почерняването е подпис, че сте взели енергии от Слънцето. 

                                      От "Нова книга за здравето" - Петър Дънов 


Enter your email address:


Delivered by FeedBurner

Няма коментари:

Events