7 препоръки на Петър Дънов за лечение с вода


  1. Ако разбирахте свойствата на водата, бихте могли да лекувате с нея всички болести. Водата, с която ще се лекувате, трябва да бъде абсолютно чиста.
 2. Горещата вода, приета на глътки, чисти нервната система от наслоявания, които подпушват мислите и чувствата на човека. Тя го освобождава от напрежението, което нервната система произвежда върху него.
 3. Казвам: най-мощното лекарство в света е горещата вода. И ако ние знаем де се намират най-хубавите извори, трябва да я донесем от там, даже и ако те са на разстояние 5-10 километра. Съвременните хора не знаят каква сила се съдържа във водата.
 4. Без вътрешната влага и външната вода човек не може да пречисти организма си от вътрешни и външни наслоявания. Останат ли тия утайки в организма, те ще станат причина за нежелателни заболявания. Искате ли да не боледувате, дръжте в ума си мисълта за благотворното действие на водата в организма. Пийте вода съзнателно и не мислете за болести. Дръжте в ума си мисълта за здравето си, за красивото и великото в живота и от нищо не се страхувайте.
  5. Когато се пие гореща вода, тя излиза през порите навън, отваря ги и с това се възстановява здравословното състояние. Порите са канали, отвори на душата. Душата диша през порите. Чрез дробовете се извършва едно специфично дишане, а чрез порите на кожата става общо дишане. И когато специфичното и общо дишане вървят паралелно, човек е здрав. 
  6. Ще вземеш чашата с вода, ще я погледнеш, ще я приближиш до устните си и ще приемеш с устата си само една глътка. Докато я пиеш, ще мислиш само за нея. Само така водата прочиства организма. Само така тя внася Божествено благо в човека. Ще приемаш водата вътрешно за пречистване. Съвременните хора правят бани външно, но резултатът им е слаб. Ако човек не прави редовно всеки ден по 3 пъти - сутрин, на обяд и вечер, по една вътрешна баня с чиста вода, не може да разчита на никаква хигиена.
  7. Другите лекарства само подпушват болестта; най-мощното лекарство в света е горещата вода. Хората трябва да знаят, че водата е първият елемент на живота, и винаги да пият чиста и прясна вода. Животът е скрит във водата. И когато тя изчезва от организма ви, той изсъхва, кожата - също. Киселите хора по характер имат малко вода в тялото си, а флегматичните имат застояла вода в тялото си. Водата в организма трябва да се намира в текущо състояние.
  
             От "Нова книга за здравето" - Петър Дънов


Enter your email address:


Delivered by FeedBurner

Няма коментари:

Events