8 препоръки на Петър Дънов как да си помогнем лесно и бързо сами


  1. Палецът е Божественото в човека. Той трябва постоянно да се движи. Заболееш ли, движи палеца си! Пръстите са антени, чрез които човек се съобщава с духовния свят.
   2. Когато сте неразположени, направете един опит с палеца си, за да видите какви сили се крият в него. Погладете горната част на палеца си, като започнете от третата фланга и вървите на долу към нокътя. После погладете палеца си от долната страна по венерината област и наблюдавайте дали неразположението ще изчезне. Ако при първото поглаждане неразположението не изчезне, погладете го още няколко пъти.
   3. Когато сте неразположени и не знаете какво да правите, хващайте последователно с дясната си ръка първо палеца, после показалеца, средния, безименния и малкия пръст. След това следете какви промени стават у вас.
   4. Достатъчно е да сложите няколко пъти средния си пръст, добре измит, в чиста вода, за да приеме водата енергиите, които изтичат от него. Ако изпиете тази вода, разположението ви ще се повдигне. Това са особен род лекарства, които се крият в самия човек.
   5. За да възстанови здравето си, човек трябва по няколко пъти на ден да тегли пръстите си. Първо ще хване големия пръст. Ако не се подобри, ще хване втория. Ако неразположението му е сериозно, той трябва да изреди всичките пръсти на ръцете и краката. Като тегли пръстите си няколко пъти на ден, в десетина дни ще се оправи напълно или поне ще подобри състоянието си.
   6. Когато човек е боледувал известно време и е загубил част от жизнената си енергия и за да си помогне, нека от време на време хваща с два пръста долната месеста част на ухото и леко да я опъва надолу; след това да разтрива подутината зад ухото. Правете това и при неразположение на духа.
   7. Заболи ли ви корем, турете си двете ръце на корема и след 4-5 минути няма да имате болка. Това става по силата на един закон: в лявата ръка минава космическото лечение на любовта, а в дясната - космическото течение на мъдростта.
   8. При неразположение тури лявата си ръка на очите, да се допре до носа. После бавно, леко да мине край устата и да се свали долу. Така ще направите три пъти. След това прекарай втория пръст на дясната ръка над носа, пак три пъти. Упражнението да се прави съзнателно.  

От "Нова книга за здравето" - Петър Дънов


Enter your email address:


Delivered by FeedBurner

Няма коментари:

Events