Учителят П. Дънов за външната и вътрешната чистота - 9 част

Чистене с вода

Без вътрешна влага и външна вода човек не може да пречисти организма си от външни и вътрешни наслоявания.

Водата чисти организма и разтваря утайките, които са наслоени в него.

Ще свариш водата и ще сипеш в една чаша, ще пиеш водата лъжичка по лъжичка.

В продължение на една седмица ще миете очите си с топла вода по десет пъти на ден. След това ще се сресвате. Значи в седем дни ще измиете лицето си седемдесет пъти.

Чистене с миене

Не може да бъде здрав този, който никога не се мие, не се чисти.

Човек трябва да държи тялото си в голяма чистота. Той трябва да прави ред опити, докато намери правилен и положителен начин за миене на ръцете, на лицето, на краката и на останалите части от тялото. Има много начини за правилно миене, но всеки сам трябва да намери подходящия за себе си.

Миенето е достояние само на човека. Ако знаеш как да се миеш, ти си здрав. При миенето не допускай никаква странична мисъл. Мисли само за миенето, за да имаш резултат. Когато се миеш, бъди тих и спокоен.

Водата за миене не трябва да бъде студена. Водата е стимул на живота. В нея се крие енергия, която трябва да се използва. Ако не можете да си служите правилно с нея, вие само си причинявате пакости. Можете да се миете и с много вода, но ако не знаете как да я употребявате, тя ще ви причини големи пакости.

Колкото се може по-често ще миете ръцете си: и по 20, и по 30 пъти на ден, ако имате възможност.

Който знае как да си мие ръцете си, тяхното измиване ще се отрази добре и върху краката. И обратното: краката измити правилно, това ще се отразява и върху ръцете. При това, като миете краката си, не бързайте изведнъж да ги измиете. Потопете краката си във водата и поседете в това положение малко време. Мислено измивайте краката си, докато усетите някаква приятност, някаква реакция в ръцете си. След това бавно измийте краката си. Като се миете по този начин, силите в организма се разпределят правилно. Щом започне реакция в организма, човек може постепенно да измие всички части на тялото си. Само по този начин може да се предизвика уравновесяване на енергиите в организма.

Следва продължение...

 
Част 10 можеш да прочетеш - ТУК


От книгата „Хранене, дишане и сексуална култура - из школата на Беинса Дуно“ 

Материалът подготви Мариана Хитова    


П.П. Прочети още - 7 препоръки на Петър Дънов за лечение с вода



Няма коментари:

Events