Хармония, здраве и холистичният триъгълник - 2-ра част


Искате ли да се запознаете с най-великия лечител на Земята? Добре тогава, погледнете се в огледалото. Вие самите сте своя най-добър лекар.“

                                                      Д-р Линч           

За да улесни хората, които искат да поддържат здравето си по холистичен начин и с природни средства, д-р Линч, автор на книгата „Стъпка по стъпка в холистиката...“ и холистичен лекар, създава програмата „Здравето е в твоите ръце“ целта на програмата е да ни даде сила и да ни помогне да се научим да си помагаме сами.

     За да ни облекчи още повече, той избира символа на триъгълника, чиято цел е да онагледи компонентите на холистичното здраве.

     Холистичният триъгълник е учебно и лечебно средство и спомага за определяне посоката на мислите ни и действията ни. Холистичният триъгълник поставя нашето здраве в собствените ни  ръце.

     Както писах в предишната статия (кликни ТУК) , той има три страни: 

        * ментално-емоционална (умствено-духовна) основа 

        * физическа страна 

        * химическа страна

     Разработвайки отделни здравословни за нас програми по всяка отделна страна и прилагайки ги на практика, ние можем да направим оптимално добри неща за поддържане на здравето ни .

     Тъй като и трите страни са стълбове на общото ни здраве и те са тясно взаимосвързани и взаимно преплетени, разглеждайки ги поотделно, можем да придобием по-ясна представа за тяхното взаимно влияние.

     „Ето и примери как те си влияят взаимно:

👉 Това, което ядем (химическа страна), се отразява върху настроението (умствено-духовна страна) и нивото на енергията ни (физическата страна).

👉 Физическата ни активност (физическата страна) се отразява върху метаболизма ни (химическа страна) и ни прави по-положително настроени и съсредоточени (умствено-духовна страна).

👉 Още по-важно, знанията и любовта към нас самите (умствено-духовна страна) ни дава вътрешна сила да елиминираме токсините (химическа страна) и да поддържаме определена физическа активност (физическата страна). Умствено-духовната основа поддържа другите две страни на триъгълника и ни прави способни да вършим полезни за здравето си неща.

💓 "Здравето се крепи от подхранването на умствено-духовната страна с любов. Любовта е най-мощната лековита сила. Безусловната любов към нас самите е основата на здравето и най-важната храна.“ - д-р Линч, „Стъпка по стъпка в холистиката...“

 И още един цитат от книгата - „Тялото е в състояние на здраве, когато всички органи и системи са  в равновесие и хармония и без токсини. А това може да се постигне само когато поемем отговорността в свои ръце и правим нужното за поддържане на доброто си здравословно състояние. Холистичните лечители могат да ви помогнат, но никой не може да направи това вместо вас. В крайна сметка нашето здраве е в нашите ръце.“ 

 В следващи статии ще споделя още от препоръките на  д-р Линч и Анита Бел, моя опит с тази система, към която се опитвам да се придържам вече повече от 12 години, различни тестове по темата за здравето, методи, продукти и помощни средства, които ми помагат да се чувствам добре. Вярвам, че много хора могат да намерят нещо полезно за себе си.

Мариана Хитова

Продължение виж ТУК


Ако статията ви е харесала, можете да станете абонат на блога, за да получавате и други статии, като се регистрирате с валиден имейл адрес в дясната колона в секцията "Абонирайте се за следене по имейл"!


Харесайте страницата ни във Фейсбук - Тук - Живей в хармония

 Ако сте харесали статията, можете да я харесате и споделите с бутоните отдолу 


Няма коментари:

Events